VEEL GESTELDE VRAGEN

Algemeen

LOCATIE
Verknipt Festival 2021 vindt plaats bij recreatieplas Strijkviertel op zaterdag 3 en zondag 4 juli.
OPENINGSTIJDEN
Zaterdag: 12:00 – 23:00 (11:00 start instroom)
Zondag: 13:00 – 23:00 (12:00 start instroom)
Let op: elke dag zullen de deuren al een uur eerder open gaan om de bezoekersstromen goed te kunnen reguleren. Tijdens dit uur zal er nog geen muziek worden afgespeeld, wel kan je alvast de boel verkennen, je spullen in je kluisje leggen, naar het toilet gaan of een non alcoholisch drankje aan de bar halen.
Met Verknipt Festival werken we met tijdsloten. Tijdsloten kunnen worden aangevraagd via de Close app. Kom alleen op je aangewezen tijdslot!
PIN-ONLY
Verknipt Festival is volledig pin-only door middel van cashless payment systemen. Dit betekent dat je niet in de rij hoeft te staan om munten te kopen. Je kunt gewoon met je pinpas overal op Verknipt Festival betalingen voldoen.
Mocht je toch met cash willen betalen? Dan hebben we hiervoor speciale ‘prepaid cash cards’ waar je geld op kunt zetten. Deze cashcards kun je opladen aan het begin van het festival naast de entree en aan de kant van de The Lake.
LOCKERS
Nog geen locker gekocht? Doe dit online! Er bestaat een kans dat dit niet mogelijk is op de dag zelf. Een dag voor het festival krijg jij in je mail je locker-nummer en pincode toegestuurd. Koop je locker(s) via www.verknipt.org
PENDELBUSSEN

PENDELBUSSEN

Wil je met de bus komen vanaf station Utrecht Centraal? pendelbussen voor €7,50 retour van Utrecht Centraal naar Strijkviertel. De opstap plek voor de pendelbus is bij P1 bij de Jaarbeurs. Deze tickets kunnen alleen online gekocht worden! Koop een ticket via www.verknipt.org

Zaterdag pendelbussen rijden van 10.30 uur – 18.00 uur na de opgenoemde tijden rijden er geen pendelbussen meer vanaf P1 bij de jaarbeurs richting het Verknipt festival.
Maar je kan altijd op beide dagen vanaf Verknipt Festival de pendelbus terug pakken richting Utrecht Centraal.
Tijden pendelbus zondag:
11:30 tot 18:00 uur vanaf Jaarbeurs P1 richting Verknipt Festival.
PARKEERKAARTEN
Kom je met de auto? Dan heb je een parkeer ticket nodig. Volg de borden richting P+R Papendorp. Vanaf hier word je met de pendelbus (2 minuten) afgezet bij het festival terrein. Een parkeerkaart kost €15. Let op; parkeer tickets zijn niet te koop aan de deur! Koop deze via www.verknipt.org/tickets. Kom 20 minuten voor aanvang tijdslot aan op de pendelbushalte! Adres: P&R Papendorp, Mercatorlaan, 3528 BL, Utrecht
TAXI AND KISS & RIDE LOCATIE
Rijnzathe 2, Utrecht. Volg de borden TAXI of KISS & RIDE.
FIETS/SCOOTER
Kom je met de fiets naar Verknipt Festival? De entree van het festival bevindt zich ter hoogte van Strijkviertel 65. Parkeer de fiets alleen in de daarvoor bestemde rekken.
TOURINGCAR
Kom je met vrienden met de touringcar naar Verknipt Festival? Je bent verplicht om je hiervoor aan te melden via info@verknipt.org. Het navigeer adres voor touringcars is: Molensteyn. Volg na het verlaten van de snelweg de borden TOURINGCARS. Touringcars kunnen parkeren op Meerndijk 59.
RECYCLE TOKENS
Elke bezoeker krijgt bij de entree een recycle token. Met deze recycle token krijg je een beker waarmee je een drankje kan halen bij de bar. Het is belangrijk dat jij je beker vervolgens bij je houdt tot je een nieuw drankje gaat halen. Wil je dit niet? Dan kan je tussendoor je beker inleveren bij de bar en dan krijg je weer een recycle token ervoor terug. Zo houden we Verknipt Festival schoon! Mocht je toch je beker zijn verloren of dergelijke dan kan je voor een bijbetaling een nieuwe beker bij de bar krijgen.
SIGARETTEN
Er zullen GEEN sigaretten worden verkocht op Verknipt Festival. Er geldt een maximum van 3 pakjes sigaretten meenemen per persoon.

Verplichte Apps ( Close, CoronaCheck)

– Waarom moet ik de Close App downloaden?
Alle communicatie met bezoekers vindt plaats via de Close App. Je ontvangt informatie vooraf en tijdens en na het festival die nodig zijn om je zo goed mogelijk te begeleiden voor je bezoek aan Verknipt Festival 2021. Via de close app geven we jou een seintje zodra je een afspraak kan maken voor Testen voor toegang.In de close app kan je ook direct antwoord op je vragen krijgen en je hebt alle informatie op één plek. Ook ontvang je via de Close app een uitnodiging om je te kunnen laten testen. Daarnaast werken we met tijdsloten bij de entree om bezoekersstromen op Verknipt Festival 2021 goed te kunnen reguleren en om buiten het festival aan de geldende maatregels te voldoen. Inschrijven voor de tijdsloten gaan vanaf 19 juni open in de Close app. Dus download snel de Close app.
 
– Waar kan ik de Close App downloaden?
Je vindt de Close App in de iOS App Store en in de Google Play Store. of gebruik onze directe close app link: https://downloadclose.com/verkniptfestival Code close app: VERKNIPTFESTIVAL
 
– Moet ik verplicht mijn 06-nummer invoeren bij de Close App?
Ja, het invoeren van je 06-nummer is verplicht voor het downloaden van de Close app. Ik heb een vraag over de Close App. Kunnen jullie mij helpen? Voor technische vragen over de Close App kun je vanuit de app contact opnemen door een mail te sturen naar support@beclose.to. Om jouw vraag zo goed mogelijk in behandeling te kunnen nemen, is het belangrijk dat jij jouw 06-nummer doorgeeft in de mail en dat het om Verknipt Festival gaat.
 
-Waarom moet ik de CoronaCheck App downloaden?
Iedereen die Verknipt Festival bezoekt dient via deze app zijn of haar negatieve testresultaat te laten zien in de vorm van een QR code. Je ontvangt een code nadat je je hebt laten testen via Testen voor Toegang welke je kan invullen in de Corona Check app om de QR code te kunnen generen. Zonder deze QR code wordt er geen toegang verleend
 
-Waar kan ik de CoronaCheck App downloaden?
Je vindt de CoronaCheck App in de iOS App Store en in de Google Play Store.
 
– Ik heb een vraag over de CoronaCheck App.
Kunnen jullie mij helpen? De meest gestelde vragen over de CoronaCheck App vind je op www.coronacheck.nl/nl/faq Voor (technische) vragen over de CoronaCheck-app kun je contact opnemen door te bellen naar 0800-1421 (gratis, van maandag t/m zondag bereikbaar tussen 08:00 – 20:00 uur).
Of stuur een e-mail naar helpdesk@coronacheck.nl.
Voor (technische) vragen over de CoronaCheck-app kun je contact opnemen door te bellen naar 0800-1421 (gratis, van maandag t/m zondag bereikbaar tussen 08:00 – 20:00 uur). Of stuur een e-mail naar helpdesk@coronacheck.nl

GEVACCINEERD OF CORONA GEHAD?

-Ik ben al gevaccineerd. Moet ik mij dan laten testen?
 
Nee, Als je volledig gevaccineerd bent is een negatieve test niet meer nodig! Via de Corona check app kan je dan vanaf eind juni met je vaccinatie bewijs een QR code krijgen wat jou toegang geeft tot Verknipt Festival 2021. Je moet hierbij voor volledig gevaccineerd zijn. Let op, het kan zijn zijn dat de GGD achterloopt met het invoeren van de vaccinatiebewijzen in de Corona Check app. Indien dit het geval is dan moet je je alsnog laten testen via Testen voor Toegang. Word je eind juni / begin juli gevaccineerd (volledig)? Dan is het wellicht niet meer mogelijk om een QR code te ontvangen op tijd. Hier moet je zelf achteraan gaan via de Corona Check app!
 
– Ik heb in de afgelopen 6 maanden corona gehad, moet ik mij dan nog steeds laten testen?
 
Naast testen voor toegang kan vanaf eind juni ook een vaccinatiebewijs, en per 1 juli tevens een herstelbewijs, gebruikt worden als coronatoegangsbewijs. De drie mogelijkheden kunnen zichtbaar gemaakt worden in de update van de CoronaCheck app.

Testen

– Kan ik mij bij Verknipt Festival laten testen? 
Dit is helaas niet mogelijk. Alle testen voor evenementen worden gratis afgenomen via Testen voor Toegang. Deze testen vinden plaats op verschillende locaties bij jou in de buurt. Bezoekers wordt gevraagd om zo dicht mogelijk bij huis een test af te laten nemen maximaal 40 uur voordat Verknipt Festival plaatsvindt. In de Close App krijg je alle informatie toegestuurd om jouw testafspraak in te plannen via www.afspraak.testenvoortoegang.nl
 
– Waar en wanneer kan ik mij laten testen? 
De testen worden afgenomen via Testen voor Toegang. Deze zijn gratis en vinden plaats op verschillende locaties bij jou in de buurt. Bezoekers wordt gevraagd om zo dicht mogelijk bij huis een test af te laten nemen maximaal 40 uur voordat het festival plaatsvindt.
Let op, indien je het festival zaterdag bezoekt, dan dien je maximaal 40 uur voor zaterdag een test af te laten nemen en indien je zondag het festival bezoekt, dien je maximaal 40 uur voor zondag een test af te laten nemen. Indien je beide dagen het festival bezoekt, dan dien je maximaal 40 uur voor zondag de test te laten afnemen.
In de Close App krijg je alle informatie toegestuurd om jouw testafspraak in te plannen via https://afspraak.testenvoortoegang.org/evenement/type.
 
– Kan ik me laten testen als ik niet een Nederlandse nationaliteit heb? 
Ja, iedereen die Verknipt Festival wil bezoeken, kan zich laten testen via Testen voor Toegang.
 
– Kan ik mij ook op een ander moment of andere locatie laten testen? 
Je kunt je enkel laten testen op de locaties die de website www.testenvoortoegang.nl aangeeft. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat jij jouw uitslag op tijd binnen hebt en kunnen wij jou deze test gratis aanbieden. GGD-teststraten maken hier geen onderdeel vanuit en geven jouw geen geldig testresultaat. Daarbij geldt de regel dat je maximaal 40 uur voor je bezoek aan Verknipt Festival je laat testen. Indien je de test eerder zou doen, dan is deze niet meer geldig en krijg je geen toegang tot Verknipt Festival.
 
– Ik ben al gevaccineerd. Moet ik mij dan laten testen?
Nee, Als je volledig gevaccineerd bent is een negatieve test niet meer nodig! Via de Corona check app kan je dan vanaf 23 juni met je vaccinatie bewijs een QR code krijgen wat jou toegang geeft tot Verknipt Festival 2021. Je moet hierbij voor volledig gevaccineerd zijn. Let op, het kan zijn zijn dat de GGD achterloopt met het invoeren van de vaccinatiebewijzen in de Corona Check app. Indien dit het geval is dan moet je je alsnog laten testen via Testen voor Toegang.
 
– Wanneer ontvang ik de uitslag van mijn test? 
De uitslag wordt digitaal toegestuurd per beveiligde e-mail. Je ontvangt de uitslag binnen 60 minuten na de afname van de test. Controleer voor de zekerheid ook jouw spambox om er zeker van te zijn dat jij geen belangrijke berichtgeving misloopt.
 
– Hoe toon ik mijn testbewijs bij de ingang? 
Je ontvangt jouw uitslag binnen een uur na het afnemen van de test. Vervolgens maak je gebruik van de CoronaCheck App van de overheid. Met de CoronaCheck dien je jouw negatieve testresultaat om te zetten in een QR-code, die bij de ingang snel gescand kan worden. Zonder die QR-code, krijg je geen toegang tot het festival. Let op: een test via de GGD of een eigen sneltest is dus geen geldig toegangsbewijs!
 
– Wat als ik besmet raak tijdens Verknipt Festival? 
Het bezoeken van Verknipt Festival is geheel op eigen risico. Meer informatie over de maatregelen die je moet nemen wanneer je na het bezoeken van evenement klachten krijgt, kun je vinden via https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid- 19/gezondheid-en-zorg/symptomen-coronavirus.
 
– Moet ik in quarantaine na dat ik Verknipt Festival heb bezocht? 
Nee, je hoeft niet in quarantaine.
 
– Wordt er een gezondheidscheck gedaan vooraf? 
Ja, naast het testen wordt vooraf via de Close App een gezondheidscheck gedaan.
 
– Ik heb klachten, maar ik ben negatief getest. Mag ik naar Verknipt Festival? 
Nee, want je komt dan niet door de gezondheidscheck die vooraf afgenomen wordt in de Close App. Houd je aan de RIVM-richtlijnen.
 
– Ik ben positief getest, wat nu? 
Bij een positieve testuitslag krijg je geen testbewijs en daarmee geen toegang tot Verknipt Festival. Volg direct de richtlijnen van het RIVM. Je positieve uitslag wordt door de testpartij gemeld aan de GGD en je wordt gebeld voor het bron- en contactonderzoek. Je hoeft geen aanvullende test te laten doen.
 
– Ik ben positief getest, krijg ik mijn geld terug? 
Vanwege privacy en medische gegevens weten wij niet of iemand positief getest is. Er wordt daarom geen geld teruggegeven in het geval van een positieve test. Wel kan je jouw ticket verkopen via TicketSwap of aan één van je vrienden. Let hierbij wel op de koper van jouw ticket nog voldoende tijd heeft om een test te laten doen.
 
– Ik ben bang dat ik mijn uitslag voor Testen voor Toegang niet op tijd binnen heb vanwege de problemen afgelopen weekend.
Dit weekend waren er nog wat problemen met Testen voor Toegang. Vanaf deze week worden er daarom langere openingstijd gehanteerd waarmee de capaciteit met 50% toeneemt. Wij vertrouwen er op dat het goed komt. Wij raden je aan om je toch wel tijdig te laten testen in verband met enige vertragingen binnen het systeem van Testen voor Toegang. Let op: een test via de GGD of een eigen sneltest is dus geen geldig toegangsbewijs! Soms kan het wat langer duren voordat je je testbewijs binnen hebt. Geen uitslag ontvangen? Neem dan contact op met de helpdesk via 088-7770809 (maandag t/m zondag 08:00 tot 20:00 uur).

Testen voor Toegang

– Hoe kan ik een afspraak maken om me te laten testen? 
Je krijgt ene uitnodiging via de Close app om je te laten testen via Testen voor Toegang. Je kan ook een testafspraak inplannen via https://afspraak.testenvoortoegang.org/evenement/type.
 
– Kan ik langskomen zonder afspraak? 
Het is helaas niet mogelijk om langs te komen bij één van de testlocaties van Testen voor Toegang zonder afspraak.
 
– Wat moet ik doen als de testlocatie waar ik heen wil vol zit? 
Testen voor Toegang raad je aan om je op een locatie zo dicht mogelijk bij je huis te laten testen. Zit deze locatie vol? Check dan de volgende dag nog eens. De testcapaciteit wordt elke dag aangepast. Nog steeds geen plek? Laat je dan testen op een ander tijdstip en/of een andere locatie.
 
– Kan ik mijn testafspraak wijzigen of annuleren? 
Het is niet mogelijk om je testafspraak te wijzigen. Mocht je verhinderd zijn, dan kun je je afspraak annuleren via de afspraakbevestiging in je e-mail en maak je vervolgens een nieuwe afspraak.
 
– Mag iemand anders mijn testafspraak overnemen als ik verhinderd ben? 
Nee, dat is niet mogelijk.
 
– Kan ik voor meer personen tegelijk een testafspraak maken? 
Nee, het is niet toegestaan om met meerdere personen tegelijk te komen naar één testafspraak. De afspraak geldt voor één persoon. Voor elke persoon moet een aparte afspraak gemaakt worden
 
 
– Ik ben al gevaccineerd. Moet ik mij dan laten testen?
Nee, als je volledig gevaccineerd bent is een negatieve test niet meer nodig! Via de Corona check app kan je dan vanaf eind juni met je vaccinatie bewijs een QR code krijgen wat jou toegang geeft tot Verknipt Festival 2021. Je moet hierbij voor volledig gevaccineerd zijn. Let op, het kan zijn zijn dat de GGD achterloopt met het invoeren van de vaccinatiebewijzen in de Corona Check app. Indien dit het geval is dan moet je je alsnog laten testen via Testen voor Toegang. Naast testen voor toegang kan vanaf eind juni ook een vaccinatiebewijs, en per 1 juli tevens een herstelbewijs, gebruikt worden als coronatoegangsbewijs. De drie mogelijkheden kunnen zichtbaar gemaakt worden in de update van de CoronaCheck app.
 
– Ik ben bang dat ik mijn uitslag voor Testen voor Toegang niet op tijd binnen heb vanwege de problemen afgelopen weekend.
Dit weekend waren er nog wat problemen met Testen voor Toegang. Vanaf deze week worden er daarom langere openingstijd gehanteerd waarmee de capaciteit met 50% toeneemt. Wij vertrouwen er op dat het goed komt. Wij raden je aan om je toch wel tijdig te laten testen in verband met enige vertragingen binnen het systeem van Testen voor Toegang. Let op: een test via de GGD of een eigen sneltest is dus geen geldig toegangsbewijs! Soms kan het wat langer duren voordat je je testbewijs binnen hebt. Geen uitslag ontvangen? Neem dan contact op met de helpdesk via 088-7770809 (maandag t/m zondag 08:00 tot 20:00 uur).
 
– Waar kan ik mijn testuitslag zien?
Je ontvangt je uitslag via e-mail. Houd voor de zekerheid je spam folder in de gaten.
 
– Wat als mijn test uitslag positief is, terwijl ik al corona heb gehad?
 
Bij een positieve testuitslag krijg je geen coronatoegangsbewijs en daarmee geen toegang tot de activiteit of het evenement. Volg direct de richtlijnen van de Rijksoverheid.
 
Let op! Per 1 juli is het mogelijk een bewijs van herstel van corona te gebruiken als coronatoegangsbewijs. Bekijk de website van de Rijksoverheid voor meer informatie
 
 
– Wat moet ik meenemen naar mijn testafspraak?
Je afspraakbevestiging en een identiteitsbewijs.
 
– Wat als ik te laat op mijn afspraak kom? 
Als je te laat bent, kunnen we je niet meer toelaten. Je moet dan een nieuwe afspraak maken.
 
– Vanaf wanneer kan ik mijn herstelbewijs te gebruiken als geldig coronatoegangsbewijs? 
Per 1 juli is dit mogelijk. Het herstelbewijs is geldig als coronatoegangsbewijs vanaf de 11de dag dat je positief getest bent tot en met 180 dagen naar de positieve testuitslag. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie. 
 
– Ik ben net negatief getest op corona in de GGD-teststraat of bij een andere teststraat die niet aangesloten is bij Testen voor Toegang, kan ik deze uitslag ook gebruiken voor een coronatoegangsbewijs? 
Nee, dat is niet mogelijk.

TRAVELING FROM ABROAD TO VERKNIPT FESTIVAL?

Be aware that these steps are mandatory for each visitor and not only the lead buyer.

Application

  • (1)  Download the Close Verknipt Festival app via https://downloadclose.com/verkniptfestival this is mandatory and keeps you up to date on your visit. If you need to enter a code please insert: VERKNIPTFESTIVAL
  • (2) Download the Corona Check app via Apple store or Google Play store information about this app can be found here: https://coronacheck.nl/en/

Timeslots

To ensure a safe festival experience, you will need to choose a time slot to enter the festival. Starting from 19th June you can select the time slot using the (1) Close app. Be aware that EVERY visitor needs to choose a timeslot so this means if you have ordered more tickets each person needs to do this.

Testing
Via the (1) Close app. You will receive an invitation to schedule a test date, at least 40 hours prior to the event you can make an appointment for a test. If you do it BEFORE 40 hours of the last day you will be attending the festival, your test result will not be valid anymore.

You will receive your test result 1 hour after the test with a code. This code needs to be entered in the (2) Corona Check app. This will give you a QR code which needs to be scanned at the festival so they are aware you have a negative test result and you can be granted access to the festival.

Traveling from abroad to Verknipt Festival?

Be aware that these steps are mandatory for each visitor and not only the lead buyer.

Testing
You need to make an appointment at www.testenvoortoegang.nl (click on ENGLISH on the left side). If you want to visit Verknipt Festival on Saturday, you need to do your test on Friday. If you visit Verknipt Festival on Sunday, you you need to do your test on Saturday! If you do it BEFORE 40 hours of the last day you will be attending the festival, your test result will not be valid anymore.

You will receive your test result 1 hour after the test with a code. This code needs to be entered in the (2) Corona Check app. This will give you a QR code which needs to be scanned at the festival so they are aware you have a negative test result and you can be granted access to the festival.

FULLY VACCINATED? You can enter the festival without a test if you have a QR code in your corona app! 

What do you need to enter Verknipt Festival on the 3rd and/or 4th of July?
A ticket for Verknipt Festival
A QR code from the Corona Check app
Your ID