VEEL GESTELDE VRAGEN

Tickets

Ik heb een aanbetaling gedaan. Hoe nu verder? 

Heb jij een aanbetaling gedaan? Alle kaartkopers hebben al een e-mail ontvangen van Eventix om het restant van de betaling te voltooien. Hierna ontvang jij een geldig ticketbewijs. Let op; Je hebt nog tot 17 juni 23:59uur de tijd om je restbetaling te voldoen.

Let op! Verzilver je de tickets niet op tijd dan bestaat er een kans dat jouw tickets weer in de reguliere verkoop gaan en aan iemand anders verkocht worden. Zorg dus dat je op tijd de restbetaling voldoet. 

 

Ik heb een ticket gekocht voor Verknipt Festival 2020, moet ik iets doen? 

Heb jij in 2020 een ticket gekocht (via Eventbrite) voor Verknipt Festival op 13 juni 2020 en je ticket bewaard? Dan hoef je niks te doen. Je ontvangt 5 dagen voor het event een NIEUWE ticket vanuit Eventix met de juiste datum van het event (3 juli) en een code die gescand kan worden via je telefoon aan de deur. Let op; dit ticket is alleen geldig op 3 juli en NIET op 4 juli. LET OP UITZONDERING; Heb jij een kaartje gekocht via Ticketswap? Dan krijg je geen nieuwe ticket. Je gekochte ticket kan je scannen op zaterdag 3 juli (NIET 4 juli). De ‘oude eigenaar’ krijgt geen ‘nieuwe’ ticket gemaild. 

Kan ik mijn ticket annuleren of verkopen?
Je kan je ticket helaas niet annuleren. Wel is het mogelijk om je ticket te verkopen via www.TicketSwap.nl of aan één van je vrienden. Let hierbij wel op dat de koper voldoende tijd heeft om nog een test af te nemen via Testen voor Toegang.
Ik kan mijn ticket niet meer vinden?
Geen paniek! Als het goed is kan je jouw ticket gewoon weer terug vinden via https://eventix.nl/search. Zo niet dan moet je even contact opnemen met info@eventix.nl.
Kan ik de naam op een ticket veranderen?
Dat kan. Stuur hiervoor een mailtje naar tickets@eventix.nl of verkoop je kaartje via Secureswap van Ticketswap, hierdoor krijgt de kaartkoper opnieuw de mogelijkheid om te personaliseren.

 

Verplichte Apps ( Close, CoronaCheck)

VERPLICHTE APPS
Waarom moet ik de Close App downloaden?
Alle communicatie met bezoekers vindt plaats via de Close App. Je ontvangt informatie vooraf en tijdens en na het festival die nodig zijn om je zo goed mogelijk te begeleiden voor je bezoek aan Verknipt Festival 2021. In de close app kan je ook direct antwoord op je vragen krijgen en je hebt alle informatie op één plek. Daarnaast ontvang je via de Close app een uitnodiging om je te kunnen laten testen. Daarnaast werken we met tijdsloten bij de entree om bezoekersstromen op Verknipt Festival 2021 goed te kunnen reguleren en om buiten het festival aan de geldende maatregels te voldoen. Inschrijven voor de tijdsloten gaan vanaf 19 juni open in de Close app. Dus download snel de Close app.
Waar kan ik de Close App downloaden?
Je vindt de Close App in de iOS App Store en in de Google Play Store. of gebruik onze directe close app link: https://downloadclose.com/verkniptfestival
Code close app: VERKNIPTFESTIVAL
Moet ik verplicht mijn 06-nummer invoeren bij de Close App?
Ja, het invoeren van je 06-nummer is verplicht voor het downloaden van de Close app.
Ik heb een vraag over de Close App. Kunnen jullie mij helpen?
Voor technische vragen over de Close App kun je vanuit de app contact opnemen door een mail te sturen naar support@beclose.to. Om jouw vraag zo goed mogelijk in behandeling te kunnen nemen, is het belangrijk dat jij jouw 06-nummer doorgeeft in de mail en dat het om Verknipt Festival gaat.
Waarom moet ik de CoronaCheck App downloaden?
Iedereen die Verknipt Festival bezoekt dient via deze app zijn of haar negatieve testresultaat te laten zien in de vorm van een QR code. Je ontvangt een code nadat je je hebt laten testen via Testen voor Toegang welke je kan invullen in de Corona Check app om de QR code te kunnen generen. Zonder deze QR code wordt er geen toegang verleend
Waar kan ik de CoronaCheck App downloaden?
Je vindt de CoronaCheck App in de iOS App Store en in de Google Play Store.
Ik heb een vraag over de CoronaCheck App. Kunnen jullie mij helpen?
De meest gestelde vragen over de CoronaCheck App vind je op www.coronacheck.nl/nl/faq
Voor (technische) vragen over de CoronaCheck-app kun je contact opnemen door te bellen naar 0800-1421 (gratis, van maandag t/m zondag bereikbaar tussen 08:00 – 20:00 uur). Of stuur een e-mail naar helpdesk@coronacheck.nl.

Voor (technische) vragen over de CoronaCheck-app kun je contact opnemen door te bellen naar 0800-1421 (gratis, van maandag t/m zondag bereikbaar tussen 08:00 – 20:00 uur). Of stuur een e-mail naar helpdesk@coronacheck.nl.

Testen

Kan ik mij bij Verknipt Festival laten testen? 
Dit is helaas niet mogelijk. Alle testen voor evenementen worden gratis afgenomen via Testen voor Toegang. Deze testen vinden plaats op verschillende locaties bij jou in de buurt. Bezoekers wordt gevraagd om zo dicht mogelijk bij huis een test af te laten nemen maximaal 40 uur voordat Verknipt Festival plaatsvindt. In de Close App krijg je alle informatie toegestuurd om jouw testafspraak in te plannen via www.afspraak.testenvoortoegang.nl.
Waar en wanneer kan ik mij laten testen? 
De testen worden afgenomen via Testen voor Toegang. Deze zijn gratis en vinden plaats op verschillende locaties bij jou in de buurt. Bezoekers wordt gevraagd om zo dicht mogelijk bij huis een test af te laten nemen maximaal 40 uur voordat het festival plaatsvindt.
Let op, indien je het festival zaterdag bezoekt, dan dien je maximaal 40 uur voor zaterdag een test af te laten nemen en indien je zondag het festival bezoekt, dien je maximaal 40 uur voor zondag een test af te laten nemen. Indien je beide dagen het festival bezoekt, dan dien je maximaal 40 uur voor zondag de test te laten afnemen.
In de Close App krijg je alle informatie toegestuurd om jouw testafspraak in te plannen via https://afspraak.testenvoortoegang.org/evenement/type.
Kan ik me laten testen als ik niet een Nederlandse nationaliteit heb? 
Ja, iedereen die Verknipt Festival wil bezoeken, kan zich laten testen via Testen voor Toegang.
Kan ik mij ook op een ander moment of andere locatie laten testen? 
Je kunt je enkel laten testen op de locaties die de website www.testenvoortoegang.nl aangeeft. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat jij jouw uitslag op tijd binnen hebt en kunnen wij jou deze test gratis aanbieden. GGD-teststraten maken hier geen onderdeel vanuit en geven jouw geen geldig testresultaat. Daarbij geldt de regel dat je maximaal 40 uur voor je bezoek aan Verknipt Festival je laat testen. Indien je de test eerder zou doen, dan is deze niet meer geldig en krijg je geen toegang tot Verknipt Festival.
Ik ben al gevaccineerd. Moet ik mij dan laten testen? 
Nee, Als je volledig gevaccineerd bent is een negatieve test niet meer nodig! Via de Corona check app kan je dan vanaf 23 juni met je vaccinatie bewijs een QR code krijgen wat jou toegang geeft tot Verknipt Festival 2021. Je moet hierbij voor volledig gevaccineerd zijn al voor minimaal 2 weken. Let op, het kan zijn zijn dat de GGD achterloopt met het invoeren van de vaccinatiebewijzen in de Corona Check app. Indien dit het geval is dan moet je je alsnog laten testen via Testen voor Toegang.
Wanneer ontvang ik de uitslag van mijn test? 
De uitslag wordt digitaal toegestuurd per beveiligde e-mail. Je ontvangt de uitslag binnen 60 minuten na de afname van de test. Controleer voor de zekerheid ook jouw spambox om er zeker van te zijn dat jij geen belangrijke berichtgeving misloopt.
Hoe toon ik mijn testbewijs bij de ingang? 
Je ontvangt jouw uitslag binnen een uur na het afnemen van de test. Vervolgens maak je gebruik van de CoronaCheck App van de overheid. Met de CoronaCheck dien je jouw negatieve testresultaat om te zetten in een QR-code, die bij de ingang snel gescand kan worden. Zonder die QR-code, krijg je geen toegang tot het festival.
Wat als ik besmet raak tijdens Verknipt Festival? 
Het bezoeken van Verknipt Festival is geheel op eigen risico. Meer informatie over de maatregelen die je moet nemen wanneer je na het bezoeken van evenement klachten krijgt, kun je vinden via https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid- 19/gezondheid-en-zorg/symptomen-coronavirus.
Moet ik in quarantaine na dat ik Verknipt Festival heb bezocht? 
Nee, je hoeft niet in quarantaine.
Wordt er een gezondheidscheck gedaan vooraf? 
Ja, naast het testen wordt vooraf via de Close App een gezondheidscheck gedaan.
Ik heb klachten, maar ik ben negatief getest. Mag ik naar Verknipt Festival? 
Nee, want je komt dan niet door de gezondheidscheck die vooraf afgenomen wordt in de Close App. Houd je aan de RIVM-richtlijnen.
Ik ben positief getest, wat nu? 
Bij een positieve testuitslag krijg je geen testbewijs en daarmee geen toegang tot Verknipt Festival. Volg direct de richtlijnen van het RIVM. Je positieve uitslag wordt door de testpartij gemeld aan de GGD en je wordt gebeld voor het bron- en contactonderzoek. Je hoeft geen aanvullende test te laten doen.
Ik ben positief getest, krijg ik mijn geld terug? 
Vanwege privacy en medische gegevens weten wij niet of iemand positief getest is. Er wordt daarom geen geld teruggegeven in het geval van een positieve test.
Wel kan je jouw ticket verkopen via TicketSwap of aan één van je vrienden. Let hierbij wel op de koper van jouw ticket nog voldoende tijd heeft om een test te laten doen.

Testen voor Toegang

TESTEN VOOR TOEGANG
Hoe kan ik een afspraak maken om me te laten testen? 
Je krijgt ene uitnodiging via de Close app om je te laten testen via Testen voor Toegang. Je kan ook een testafspraak inplannen via https://afspraak.testenvoortoegang.org/evenement/type.
Kan ik langskomen zonder afspraak? 
Het is helaas niet mogelijk om langs te komen bij één van de testlocaties van Testen voor Toegang zonder afspraak.
Wat moet ik doen als de testlocatie waar ik heen wil vol zit? 
Testen voor Toegang raad je aan om je op een locatie zo dicht mogelijk bij je huis te laten testen. Zit deze locatie vol? Check dan de volgende dag nog eens. De testcapaciteit wordt elke dag aangepast. Nog steeds geen plek? Laat je dan testen op een ander tijdstip en/of een andere locatie.
Kan ik mijn testafspraak wijzigen of annuleren? 
Het is niet mogelijk om je testafspraak te wijzigen. Mocht je verhinderd zijn, dan kun je je afspraak annuleren via de afspraakbevestiging in je e-mail en maak je vervolgens een nieuwe afspraak.
Mag iemand anders mijn testafspraak overnemen als ik verhinderd ben? 
Nee, dat is niet mogelijk.
Kan ik voor meer personen tegelijk een testafspraak maken? 
Nee, het is niet toegestaan om met meerdere personen tegelijk te komen naar één testafspraak. De afspraak geldt voor één persoon. Voor elke persoon moet een aparte afspraak gemaakt worden.

TRAVELING FROM ABROAD TO VERKNIPT FESTIVAL?

The government makes is quite impossible to have foreign visitors on Verknipt Festival. Because of this we have two options for the visitors from abroad who bought a ticket to Verknipt Festival.
  1. You can ask a refund until the 23rd of June. Please contact info@verknipt.org.
  2. You are still willing to visit Verknipt Festival, but this is at your own risk. Please note the following below
  • You need to be able to test yourself in The Netherlands through Testen voor Toegang. Please download the close app via https://downloadclose.com/verkniptfestival to receive an invite for your test appointment. This needs to be done 40 hours before the festival. After the 40 hours the test results won’t be valid anymore. Once tested via Testen voor Toegang and receiving a negative test result you’ll receive a code. Please download the Corona Check app to enter this code in the Corona Check app. When doing this you’ll receive a QR code for your negative test result.
What do you need to enter Verknipt Festival on the 3rd and/or 4th of July?
  • A ticket for Verknipt Festival
  • A QR code from the Corona Check app
  • Your ID